IDRE Fórum

Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete
Pontos idő: 2010 szept. 9, 18:14

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3262 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 164  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Harzer roller kanári
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 18:58 
IDRE tag

neco írta:
nagygabe írta:
... Eddig 15 madarat gyűrűztem....

Na'hálistennek van akinél azért zötyög a szekér... :cheers: A felkészítésre jó lenne ha több időd lenne, oszt ebből bármi lehet. :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helyzetjelentés nálam'náltólról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

......ekkor éppen 5 tojó ült fészken 4-5 tojáson. 4 úgy ugrált fel-le a fészekről, hogy a tojások fele a kalit alján landolt. 1 maradt úgy-ahogy ülve, de annál is megálltak a tojások. :twisted: Amel'ikek hordták a fészket, még azok is leálltak ijedtükbe. :evil:
Mostanra kezd rendeződni a helyzet, most kezdik újra hordani a fészket..... :?

Sziasztok!

Hát Neco nagyon sajnállak, nálad mindig történik valami a szezon előtt...
Kár...

De majd behozod a lemaradást! :wink:

Kynyoo

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 14:40 
IDRE tag

Valódi név: Fekete Mária
Nem biztos, hogy jó, nekem van egy olyan elvetemült tojóm, amelyik lusta mint a dög, párzik és utolsó pillanatban reggel összedobálja a fészket és beletojik. Akkor már késő lenne neki a hím. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 14:37 
IDRE tag

Valódi név: Trinter László
neco írta:
nagygabe írta:

Na'hálistennek van akinél azért zötyög a szekér... :cheers: A felkészítésre jó lenne ha több időd lenne, oszt ebből bármi lehet. :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helyzetjelentés nálam'náltóról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

......ekkor éppen 5 tojó ült fészken 4-5 tojáson. 4 úgy ugrált fel-le a fészekről, hogy a tojások fele a kalit alján landolt. 1 maradt úgy-ahogy ülve, de annál is megálltak a tojások. :twisted: Amel'ikek hordták a fészket, még azok is leálltak ijedtükbe. :evil:

Szia Gábor!

Nem irigyellek most hogy kezdenek költeni a madaraid.Nálam ugy nézki hogy talán egy másik tojó is beindul mikor a hím elkezdett mellette énekelni akkor kezdett begörbülni de a fészek még nincs kész sajnos nála és addig nem kapja meg a hímet :lol: .

Üdv:Laci

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 14:16 
Aranykoszorús mestertenyésztő

Valódi név: Neubrandt Gábor
nagygabe írta:

Helyzetjelentés nálam'náltólról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 13:17 
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Mendel papa szerint nyóc !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 13:15 

A rosseb egye eg ! Írtam neked Gabrielle és elugrott valahá !...
Na szóvel : Nem találtam az írásodba semmi olyant amit nem jól csinálnál, azaz nincs magyarázat, legalább is ami miattad lenne a gyenge kelésre...
Vagyis találtam kis proglemát: Úgy helyes,hogy "nem kelnek e"... :92:
Jut eszembe ! Az egyetlen kanál kaja viszont kevés egye kanárinak. Ha persze az a kanál egy kisebb fajta leveses kanálakkor csapottan jó !...Még a délcegebb teás kanálból is tegyél gyenge kajából hármat, a derága töménybül is legalább kettőt !...Azért gyöngyöm mert kevés az a madár amelyik minden magot meg tud roppantani, ill. van amit utálattal eszik meg az éhhalál ellen, ha rá van utalva. Az ilyen madár nem örül az életnek és úgy is teljesít az ágyban.. Ha érted mire gondolok ?!.. Adjál nyugodtan többet (kivéve a dagik)s majd kifújod a maradékot amit viszont összegyüjthetsz mert jó lesz felesben a rendes keverékkel majd mikor már ülnek a tojók...Akkor ugyanis jóval szegényebb kaja kell nekik, hogy ne tüzesedjenek be időnap előtt és neveljék fel kirepülésig a kicsiket...Úgyis eszik az erős turbókaját a nevelőtápból etetés közben... :15:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 13:14 
IDRE tag

Nem, dehogy is! Minden tojómnak van saját számozott doboza.

Csak egy olyan tojóm van, tőled való, szép sárga, német vérvonalú, amelyik nem akar kotlani sem, meg etetni sem rendesen, viszont van két olyan tojóm, ami nem produkál tojást, az egyik az öreg tojó a Monától, a másik egy tarka szlovák madár és ezeket használom dajkának, ha szükséges.

A sárga tojó fiai kétszer sajnos nem maradtak meg, most viszont másik hímmel (az öreg smeták madárral) pároztattam és 4-ből 4 fias volt, de egy hét után az a bestia leszállt róluk (tavaly is játszott már ilyet többször), akkor néztem meg a lámpával és bár hidegek voltak a tojások, mindegyik élt, ezért áttettem az üres fészken kotló szlovák tojó alá, 3 kikelt, a 4. sajnos nem, összenyomták a tojással együtt kelés közben, már 6 napos a maradék 3.

Egyébként egyetlen zöld rollerem van, de az csak most tojott le, az előző tojásai üresek voltak, az itt "nem mondjuk ki a nevüket" zöldekkel sem keverhettem össze, mert ott 5 koromfekete apróság kelt tegnap, nincs közöttük világos, meg fiatalabbak is. Ez biztos, hogy ezé a tojóé és hímé.

Ezek szerint visszaütött valamelyik ősére, tavaly a nagyapjától is lett egy majdnem zöld. :D Csak azt hittem, hogy a tojó felmenői között is van, mert az egyik Gabitól való tojó zöld.

Hetedik, vagy nyolcadik generációig üthet vissza?
Sosem vagyok biztos benne, de valamelyik a kettő közül a nyerő, de a fiókában biztos vagyok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 12:52 

Te Marcsi !...Nem kevered kavarod azokat a tojásokat, mert már többször írtad, hogy ez most morcos és nem akar rendesen ülni ezér átraktad a tojásait ide meg oda ?!... :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 11:10 
IDRE tag

Akkor ajándék a kis drága, mert igaz, hogy csak egy lett elsőre (a többi is fias volt, csak nem keltek ki), de az kis néger. :D Pedig a hímben még kevesebb a zöld. Amúgy ez lett a legkedvesebb tojó mind közül, nagyon szelíd és nem is szégyenlős, idegenek előtt is etet, bár a többi is, a másik tojód alatt 4 tojás van és 3 fias belőle, a 3. most tojta le a 4. tojást, azt még nem tudom. Holnap a Dorombi féle gyöngyszemű tojótól is kell 3-nak kelni, nem is tuodm, hogy a tiéd, vagy az-e a szelídebb, bár talán egy hajszállal a tiéd. :wink:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11, 10:36 
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Sziasztok!

Többekkel ellentétben nekem nagyon jól indult a tenyészszezonom. Eddig 15 madarat gyűrűztem. Még egy tojó ül a tojásokon, de sajnos a 4-ből csak 2 tojásban laknak... A többi tojó szépen neveli a kikelt fiatalokat. Hétvégén már le is választom a legelsőket.

Marcsi, a madár szülei biztos nem voltak zöldek, ugyanis eddig nem volt zöld tenyészmadaram. Idén megpróbálkozom eggyel, Varga Tibi tanácsa alapján :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 23:30 
Bronz fokozatú IDRE díjas

Kösz :D
Na, akkor nekiveselkedem.
Eccceris tessék már elhinni rólam, hogy nagy lány vagyok, már nem leskelődöm. A ráfütyülést a vicc kedvéért mondtam, itt csak a fiúkat kellett sokszor leszólnom, hogy ne fütyölj már, mert a sarokból visszaszól a tojó! meg hogy leszáll a fészekről! De a jókedvű fütyörészgetések ellenére is mindhárom tojó, akik most jópár napos különbséggel vannak különböző periódusokban, példásan ülnek a fészken, kítűnő kotlók. Normális magkeveréket kapnak egy kanállal- úgy látom, az bőven elég- és semmi extra. A tojásokat MINDIG 6 vagy 7 napos korban kuksizom lámpával. Korábban tudom, nincs miért. Utolsó nap meg etetéskor kíváncsiskodom kicsit tovább, hadd lám, nem-e kelnek a csirkék... De általában ki tudom várni, hogy a tojáshéj a földön várjon. Szóval, mindhárom tojó hibátlanul kotol.

1. számú fészek: tojó Gizus (15-91/08, ükapja 90p-os 28-40/01). Neki van most 3 picinye, 6 naposak, ma gyűrűztem. Illés (86p, felmenőiről nem sokat tudok) volt a papa, de ő már meghalta magát szegény. A tojó a fiakat tömi rendesen, szépen fejlődnek.
2. számú fészek: Galagonya, párja Gábris. Na ez lenne az álompárosom azért, mert idáig Gábristól (58-40/05, ennek az apja Krocka 90p-os) még egy fiókát sem sikerült fognom. Galagonya meg az elsőéves saját tojóm, kinek anyai ágon (Gerti itt alant) nagyapja 21-40/07 2007-es champion madara, szépapja meg 72-40/02 úgyszintén 90 pontos volt 2002-ben. Szóval mindkét madár esetében voltak 90 pontos felmenők nem is egy. Na itt döglött be a nagy Matyinapos fészekalj. Ha holnap nem kel ki az egy szem fias tojás, hát így jártam. Még 2 fészekaljat tervezek neki, szintén Gábrissal.
3. számú fészek: a tojó Gerti (15-91/08). Ő is Illéssel volt párban. Itt nem lámpáztam, mert feljegyzéseim szerint a csaj nem szereti a háborgatást. 16-án kellene kelni a kicsiknek, ha lesz... Szinte enni sem száll le a fészekről. Csak nehogy leforduljon nekem a végén...

Másik két tojóm közül Ica (róla se túl sokat tudok) párzási periódusban van a 88pontos kispasimmal (szépapja volt 90p-os 28-40/01) és édestestvér a mostani 1-es fészekaljjal, Ilus pedig (na ez is egy jómadár! német 90-es az apja!) egy sikertelen fészekalj elhagyásánál tart.

Röviden :lol: ennyi.
S akkor most szép álmokat, me má öreg este van :wink:
Puszi nektek: Gabesz

Ui: Neco, Aurelian megkapta a küldeményed, hálásan köszöni!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 21:21 

Gratulálok a gyűrűzéshez !..Ha szabad kérdeznem milyen madarak kölkei voltak ezek és milyen az a bizonyos álompáros,hogy ennyire nagy a jelzett különbség !?...Légyszi Gabi írjad idre !...
A Másik meg az vóna, hogy én már nem tudom hányadszor írom, hogy kicsit egyszerűbben kellene bánni ezekkel a csürkékkel mert szerintem Gabeszka Te sokat sertepertélsz körülöttük ami nem jó !...Itt jegyzem meg, hogy pl. azzal a bizonyos ráfütyüléssel is vigyázni kell ám !...Akkor ha van már fészken ülő tojó többé nem szabad fütyürészni a másik tojónak mert lehet, hogy ezzel leugrasztjuk a fészekről a már ülőt !...Olyan is volt, hogy ráfütyültem a kiszemelt tojóra és ezzel meg leugrasztottam egy másik tojót a fészekről, amelyiknek már csak 2 nap lett volna a kelésig !... Vissza se ült többet a rohadék csak ugrált mint egy nemnormális !...A tojásokat is egyszer kell megnézni 6 napos korában és slusssz !...Akkor már minden tojglinak sötétnek kell lenni ! Amelyik átlátszó, kib.szni és kelésig slussz ! Nix lesegetés !...Majd az etetést sem ellenőrizzük ! Ha etet, ha nem akkor sajnos így jártunk !...A tojók többsége nem esik neki egyből a fiáknak hanem elbűvölve bámulja a fészek széléről a tátogó fiákat aztán mikor már remeg a kis fejük az éhségtől annyira kérnek, akkor esik nekik és megtömi mind !...Ha viszont akkor zavarjuk meg a tojót mikor éppen kómázva nézi őket akkor azonnal rájuk fog ülni és csak órák mulva kezdődik megint minden előlről !...A vége általában kampó !...Van aztán olyan tojó is amelyik mellett tüzérségi hadgyakorlatot lehet rendezni, akkor is etet !....Ha ez egy kimagasló vérvonalat képvisel akkor nagyon vigyázni kell rá és a lányaira is !...A tojó mikor üli a tojásait, gyenge kaját kell adni neki amiben kendermag, négermag nem lehet !...Eennyi ! :rendeer: gyenlőre

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 18:07 
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hogy a fene essen bele ebbe a nagy maximalista, kiszámigálós, begerjesztős, ráfütyülős, énalakítomkipárosításos, tojásokbankupátlátó nagy flancos tenyésztésbe, ami itt nálam van! :41: Vagy már bele is esett... :16:
Merthogy a reményteljes párocskám fészek-projektje dugába dőlt! :evil: Mindkét madár csillagos jeles törzslappal rendelkezik, és pont ezektől... pont ezektől nem tudok egy szem csürkét sem kiszedni a fészekből... A három tojás közül egy fejlődött ki teljesen, kettőben az érhálózat látszik s még valami lötty, de ma már kelniük kellett volna!!! De ezért Matyi a hibás! :twisted: Mátyás-napkor lettek megültetve ezek a tojglik... :roll:

Skrachlaci, nálad mi a szitu? Kikelt a filccel jelzett 90 pontos csibe? :wink:

Ha minden igaz, ma meggyűrűzök három fiókát :D . Na, hogy ennyi örömöm azért mégiscsak legyen 8) .

Puszi nektek!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 9:00 
IDRE tag

neco írta:
Nőni...?!? :95: ...ugyan má'.... VIRÁGOZNI mikor fog, wazze! :23:

:D :lol: :D

Ha most veti el? Pár év múlva... :57:

Az enyémeknél a boxok tetjén már 4-5 cm-esek a paprika és paradicsom palánták, úgyhogy elhitték, hogy itt a tavasz, 6 kölök van, és fias tojások is vannak, 4-ből 3 álatlában fias, annál több, meg nem is hiszem, hogy kéne egy fészekbe, már csak két fiatal tojónak kell beindulni, a többi már ül, vagy fészket hord.

Nagygabe, itt vagy valahol?

Nem tudnád megmondani, hogy a zöld fejű tojónak milyenek voltak a szülei, mert egy fióka lett első körben, de meglepett, mert fekete bőrű, sötét szürke pihével, pedig a hím sem sötét. Nem volt valamelyik szülő véletlenül zöld?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 6:48 

Wazze most kertészkedünk vagy madarászunk :lol: :lol: :lol:
szarul indul ez az év mindenkinél bár nálam már van némi reménysugár ami rávilágított a kökényre.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 6:42 

Nőni...?!? :95: ...ugyan má'.... VIRÁGOZNI mikor fog, wazze! :23:

:D :lol: :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 6:39 

A kökény kérdést lassan kezdem megoldani.
Ültettem "kökénybokormagotcserépben"
a madárszobában!Már el kezdett nőni :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10, 5:36 

Mazsiba írta:

Nálam ez az első tojó ami mutat hajlandóságot a költésre a többinél még mindig semmi.

Nem csoda. Még jövő hét elejére is jelez éjszakára -10 fokot. Kicsit késni fog a kökény. :?

-------------------------------------------------------

Ágyuribá, Lacidoki, Ti hogy álltok? Gyuri, beszélgettünk a versenyen fütykalitokról, hogy valamikor márciusban erre jársz, oszt hozol valamennyit. 2 nappal előtte jelezd ha jössz, nehogy elkerüljük egymást.
Kösz'!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2010 márc. 10, 6:39-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 9, 21:12 
IDRE tag

Valódi név: Trinter László
doromboló írta:
Ez az Mazsi ! Késő délután be, reggel meg ki...Nem kell hogy nap közben benn legyen, abból csak búnyó lesz !..Na jó,...: lehet. Úgyis az esetek nagyobb részében reggel ébredés után van a legjobb sex ! ...Legalább is a rigóknál... :oops:
Nálam ma ült meg 4 tojáson az elsőtojómde a tojások színébőlnem hiszem,hogy fias lesz !?... :roll: ..Aztán tojt kettőt egy másik...Ez idáig a helyzet nálam. 8)

Nálam ez az első tojó ami mutat hajlandóságot a költésre a többinél még mindig semmi.

Üdv:Mazsi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 9, 20:35 

Ez az Mazsi ! Késő délután be, reggel meg ki...Nem kell hogy nap közben benn legyen, abból csak búnyó lesz !..Na jó,...: lehet. Úgyis az esetek nagyobb részében reggel ébredés után van a legjobb sex ! ...Legalább is a rigóknál... :oops:
Nálam ma ült meg 4 tojáson az elsőtojóm de a tojások színéből nem hiszem, hogy fias lesz !?... :roll: ..Aztán tojt kettőt egy másik...Ez idáig a helyzet nálam. 8)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2010 márc. 10, 11:10-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3262 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 164  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.