IDRE Fórum

Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete
Pontos idő: 2010 szept. 9, 17:45

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1509 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gyémántgalamb
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 21:06 

Valódi név: Pintér Gábor
Köszönöm szépen a válaszokat.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 20:56 

Valódi név: Laczkó Tamás
Szia Gábor!

Bár az egyes színváltozatok elnevezései elég sok vita tárgyát képezi, meg ugyanazon színnek több színárnyalata létezik, de van egy amarikai forma(Jeff Downing, ha jól írom a le a nevét), aki elég mélyen belenyúlt a gyémánt gerle szín mutációiba, könyvet is róluk.
Szóval sok képet találhatsz az egyes színváltozatokról, persze angol elnevezésekkel, de ezen nevek magyarosítva a szín leírásokkal valamennyire képet adhatnak a szinekről.
A www.diamonddove.com-on a diamonddove colors mutatja!
(az én honlapomon is találhatsz képeket a gyémánt gerléimről: www.gportal.hu/laczkotomi, meg ahogy Gyuri írta a régebbi hozzászólások között is vannak képek)

Üdv, Tamás!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 20:39 

Srácok lapozzatok vissza ebben a topikban és sok mindent megtudtok a gyémántokról, és képekkel is fogtok találkozni, cső. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 20:35 

Csak egy tanács! A google a te barátod! Ott rengeteg képet találsz gyémántokról!

Annyira tartható lakásban, mint kint! Szóval ott tartod, ahol akarod! Az alap terület 1mX50cmX50cm, szerintem, amiben már nagyon kényelmesen elvannak, de majd a tapasztaltabbak elmondják, hogy náluk hogy működik.

Fleeyer! Én a helyedben nem nagyon tartanám együtt kacagóval a területvédő viselkedése miatt (mármint a kacagó esetében). Én félteném a gyémántokat.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 20:02 

Tudnátok képet küldeni ,hogy milyen színűek vannak? Ja és ti mennyire ajáljátok lakásba?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 19:20 

Valódi név: Levente
heló!
Kacagógerlável tartható együtt?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21, 17:01 

Sziasztok. Mekkora helyen lehet tartani egy pár gyémántgerlét?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 20, 22:17 

Valódi név: Pallag Gergely
Sziasztok!

2 pár gyémántgalambot vennék Pest megyében. Ha van valakinek kérem jelezze!
Köszönöm

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 19, 19:53 

Marcsi kérhetnék tőled egy képet a szelíd galambjaidról amint a kezedből csipegetik a zöldet, mert sokaknak biztos leesne az álluk és biztosan mindenki csodálva nézegetné őket. Biztos sikerül majd képet készíteni róluk, az enyémek azért nem olyan szelídek mint a te párod de azért nekem is sikerültek elég közeli képeket készíteni! Kíváncsian várom a képeidet :)!
Idézet:
Egyéként az enyémeknek az egyik kedvence a zöld, van egy nagyon szelíd párom, még a kezemből is elveszik a rácson keresztül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 19, 9:25 
IDRE tag

Valódi név: Fekete Mária
Ha felboncoltatták volna jó pénzért, akkor lenne a kérdésre válasz, csak kérdés, hogy ez 10-12 ezer Ft-ot megér-e, így viszont sosem fogjátok már megtudni. :wink:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 18, 19:46 

crayfish írta:
A kb. 1 hónapja hozott vörös hímem elpusztult, egyik nap gubbasztott és másnapra már el is pusztult. Mitől lehet ez???

sziasztok!

erre én is nagyyon kiváncsi lennék!:(:(

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 18, 9:18 
IDRE tag

Megeszik azok nyáron a másodvetést is. Egyéként az enyémeknek az egyik kedvence a zöld, van egy nagyon szelíd párom, még a kezemből is elveszik a rácson keresztül. Úgyis azt esznek majd, ami ízlik nekik. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 18, 8:05 

Valódi név: Takács Chris
A kb. 1 hónapja hozott vörös hímem elpusztult, egyik nap gubbasztott és másnapra már el is pusztult. Mitől lehet ez???

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 17, 20:26 

Marcsi én csak annyit tennék a zöld témához: tavasszal persze hogy nekiállnak kihúzkodják vagy kikaparják a csírázott magot a földeken, mivel nem találnak más szemes takarmányt. Volt hogy én is adtam nekik zöldet, de csak ott száradt meg előttük vagy talán minimálisat fogyasztottak belőle. Egyébként mindenki úgy táplálja a madarait ahogy jónak látja a legjobb tudása szerint.Cső.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 17, 9:29 
IDRE tag

Azért zöld ügyben egy kicsit vitatkoznék veled, mert a galambok a természetben, legalább is a hazánkban élők előszeretettel "kapálnak", ha nem vetjük elég mélyre pl. a borsót, akkor jön az örvös galamb és a balkáni gerle, meg a vadgalamb és persze a házi galambok is, amikor elkezd kikelni, szépen kihúzkodja és befalja, sőt, ha felfedezték a sor, akkor a csőrükkel kiássák az egészet szépen sorban, ha nincs elég mélyen. :wink:
Sokszor láttam őket a búzatáblában is legelni tavasszal, mikor még zsenge. Erdő mellett van a telkünk, már az örvös galamb szinte háziállat nálunk nyáron, mert jön inni és már ott vár délután.

Egyébként kanári és hullámos kaját kevertem nekik össze, a többit majd meglátom, hogy eszik-e. Az enyémek szeretik a zöldet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 16, 20:40 

Szia Marcsi! Valószínűleg a régebbi hozzászólásaimat nem olvastad az etetéssel kapcsolatban, ezért most egy idézetet beszúrok és ami szimpatikus belőle azt majd leszűröd.
Idézet:
Tomi barátom felhívta a figyelmemet hogy madaras86 egyik kérdésére elfelejtettem válaszolni, na most megteszem. Hogy mit kapnak a madaraim enni vagy mit szeretnek a legjobban, ha nagyon rövid szeretnék lenni akkor azt mondanám hogy azt kapnak enni amit a legjobban szeretnek. Komolytalanság nélkül próbáljátok ki hogy vesztek 1doboz kanári magkeveréket szerintem ez a leggazdagabb szemes takarmány galambjaink részére, és nézzétek meg hogy melyik magot fogyasztják a legszívesebben. Elsősorban a fehér kölest vagy sárgát utána vöröset szedik össze leghamarabb, gondolom ők már tudják hogy mi a legjobb nekik. Én is nagyrészt ezzel etetek mellette étkezési búzadara (gríz), költési időszakban csirke indító tápot kiegészítőnek de kipróbálhatjátok a tojó vagy nevelőtápot is. A tojótáppal vigyázzatok, csak a szezon elején adjatok nekik mert felborítja a költési ciklusukat és tojnak majd mint a tyúkok, ezt tapasztalatból mondom. A gyerek tápszert is kipróbáltam, hihetetlen gyorsan fejlődnek tőle de azt nem ajánlom, a madár még ki sem színesedett teljesen és már tojik is. Vissza térve a kajára én lágy eleséget nem adok nekik, sem csíráztatot magokat, sem reszelt gyümölcsöt vagy répát. Mondjátok meg őszintén ezeket az eleségeket a természetben természetes élőhelyükön fogyasztják a galambok, látatok már rügyet vagy csírát vagy akár répát csipegető gyémántot, mikor a szemes takarmány a természetes eleség számukra. A liszt kukactól idegenkednek, viszont a hangyatojást kipróbálhatjátok ha van rá ambíciótok. A vitaminokról: Jolovit-tal havonta egyszer itatom le az állományt, ásványi anyagokról: mész granulátum állandóan van előttük, féreghajtás évente kétszer de a nevét még idáig nem bírtam megjegyezni (nem is érdekel) csak a dobozra írtam rá hogy micsoda. Tiszta vizet minden nap kapnak, télen madárhomok vagy sóder be van téve neki egy tálba, nyáron meg kivannak engedve a röptébe aminek homok az alja. Talán ennyit mondanék röviden az én magkeverékem %-os összeállításáról, lehet hogy elégé leegyszerűsítettem a dolgot de működik, ja és még soha nem felejtettem el nekik enni adni. Ez is valami nem, aki bujt aki nem cső.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 16, 10:09 
IDRE tag

Gigor György írta:
Marcsi! Gina férje 3 brillant és egy pasztel drapp gyémántot vitt, a brillantok között van egy hím ami elég világos és vékonyan látszik rajta a brillant hatás.Remélem tetszenek majd a madarak, sok sikert hozzájuk. :63:

Szia!

Megérkeztek a kicsikék, nagyon gyönyörűek, kedvesek és már meg barátkoztak.

Nálad mit ettek?

Az én idei első kicsinyeim a hétvégén repültek ki. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 15, 11:27 

Valódi név: Füredi Bernát
Gyuri!

Ime a fahéj galamb. :D
Kép

A 2 vörös a börzéről. :D
Kép
Kép

:-D
Kép
Kép

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 13, 18:42 

Szia Gina! Matyi férjed látott nálam még leválasztva egy fiatal fahéj tojót aminek a szülei világos madarak voltak, úgy is mondhatnám hogy brillant hordozó. Őt tudnám neked odaadni plusz még egy világos hímet de azt még meg kell néznem. Cső.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 márc. 15, 16:39-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 márc. 13, 1:10 

"""Marcsi! Gina férje 3 brillant és egy pasztel drapp gyémántot vitt, a brillantok között van egy hím ami elég világos és vékonyan látszik rajta a brillant hatás.Remélem tetszenek majd a madarak, sok sikert hozzájuk. :63:"""

Szia!
A madarak igazán szépségesek, bár Marcsi nem látta még, mert nálam alszanak :D
Bocsánat a bonyodalomért, miszerint is csak hármat kértem és Matyi négyet hozott, de a pasztel tojóról én sem tudtam :mrgreen:
Amennyibe van még eladó szeretnék még egy párt, de legalább egy hímet :wink:
Üdv, Gina

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1509 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 76  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.