Üdv!
Idetaláltam.
Programozóként nem számÃtok átlag felhasználónak, de ami a madárfelismerést illeti, úgy már igen. Nekem a legnagyobb gondot a kistestű, általam "veréb méretűnek" mondott madarak megkülönböztetése jelenti. Itt jegyezném meg, hogy mident, amit a madarak csoportosÃtásáról, besorolásáról Ãrok, azt fenntartásokkal kell kezelni, lévén teljesen amatÅ‘r vagyok a témában. De annál lelkesebb.
És akkor itt is elismétlem az én elképzelésemet a keresÅ‘rÅ‘l, ami úgy működne, hogy a felhasználó elÅ‘ször nagyjából kiválasztja, hogy milyen, mekkora madarat keres. A program ennek megfelelÅ‘en megjelenÃtene egy vonalas rajzot, amit a felhasználó kiszinezve, a program megkeresi a rajzhoz legjobban hasonlÃtó madarat. Ez programozás tekintetében egyáltalán nem nehéz feladat, nekem csak a megfelelÅ‘ háttér adatbázis összeállÃtása jelentene gondot.
Szerintem elsÅ‘ körben meg kellene határozni a fÅ‘bb csoportokat, amikbe a madarakat soroljuk. Nekem jó kiindulásnak tűnik az a csoportosÃtás, ami Haraszty László Magyarország madarai cÃmű könyvében van, ami különbözÅ‘ "alakúnak" sorolja be a madarakat. Aztán minden csoporthoz kellene készÃteni egy rajzot, meghatározni a fÅ‘bb részeket a madár testén. Majd ennek megfelelÅ‘en elkészÃteni az adatbázist.
Ja, nem csak programozni, rajzolni is tudok.
Hát ennyit Ãgy elsÅ‘re.